Week van de Groeilamp

De 'Week van de Opvoeding' werd sinds 2021 in een nieuw jasje gestoken... Met als krachtig symbool, de groeilamp.

De lamp laat ons licht schijnen op 'opvoeden'. Want groot worden, dat gaat niet helemaal vanzelf. Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving.

De lamp wil alle geweldige ouders, familieleden en opvoeders in de spotlights zetten. Omdat ze dat dubbel en dik verdienen.

De lamp zet de plaatsen in de kijker waar je je licht kan opsteken als je het even niet meer weet. Want ook dat is opvoeden: er is geen licht zonder schaduw. En dat is oké!

De campagne wil mensen laten nadenken over hoe we een omgeving creëren waarin het goed is voor kinderen en jongeren om op te voeden. Daar speelt opvoeding een centrale rol in, maar het gaat nog om zoveel meer. Het gaat ook om letterlijk en figuurlijk ruimte maken om te groeien. Ook ouders en andere opvoeders groeien in hun rol. Het is een proces, met topdagen en dagen dat het wat minder gaat. Dat idee wil de nieuwe campagne uitstralen. Geen wisselende jaarthema's meer, elk jaar zeggen we in mei luid en duidelijk: een applaus en hartjes voor iedereen die zich elke dag inzet om kinderen en jongeren te helpen (op)groeien!

Coördinatie: EXPOO/Opgroeien en Gezinsbond, in samenwerking met VCOK. 


Check tussen 16 en 23 mei
deze website of onze facebookpagina voor leuke inzichten en challenges om even bij jezelf stil te staan en je behoeften als ouder, grootouder, leerkracht, opvoeder, ... te verkennen. 


GRAAG TOT DAN!