Week van de Groeilamp

16 tot 23 mei 2022

De 'Week van de Opvoeding' werd sinds 2021 in een nieuw jasje gestoken... Met als krachtig symbool de groeilamp.
De lamp laat ons licht schijnen op 'opvoeden'. Want groot worden, dat gaat niet helemaal vanzelf. Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving.
De lamp wil alle geweldige ouders, familieleden en opvoeders in de spotlights zetten. Omdat ze dat dubbel en dik verdienen. De lamp zet de plaatsen in de kijker waar je je licht kan opsteken als je het even niet meer weet. Want ook dat is opvoeden: er is geen licht zonder schaduw. En dat is oké!

Dit jaar zet Opvoedingswinkel Zuid-Limburg het thema GROEIMINDSET in de kijker. Groeimindset gaat over de overtuiging dat we kunnen groeien in onze talenten en kwaliteiten. Met een positieve mindset ben je ervan overtuigd dat je ergens beter in kunt worden, je iets kunt leren, je soms moet doorzetten en dat fouten maken erbij hoort.

Als ouder, leerkracht, hulpverlener,... kan je kinderen stimuleren om een groeimindset te ontwikkelen zodat ze nieuwe dingen durven ondernemen.

Wil je graag weten hoe je dit doet? 

Schrijf je dan in voor onze groeichallenge "Groeien doet bloeien". Je krijgt van ons een gratis groeispel dat kan gespeeld worden met jouw doelgroep. Het spel is toegankelijk voor elke leeftijd en eenvoudig te spelen. 

Daarnaast krijg je tips & tricks over hoe je een positieve groeimindset in jouw dagelijks leven kan toepassen. En de deelnemers worden beloond met een leuke verrassing (zo lang de voorraad strekt)!

! Je kan niet meer inschrijven gezien deze challenge reeds verlopen is.

Coördinatie: EXPOO/Opgroeien en Gezinsbond, in samenwerking met VCOK.